Kokosoksecurry med frisk ananas

Kokosoksecurry med frisk ananas

4 personer

Ingredienser

  • Sauce:
  • 1 dl kokosmælk 18-20 % fedt
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. sukker
  • 6 kaffirlimeblade, tørrede kan bruges
  • Desuden:
  • 1 spsk. olie
  • 4-6 spsk. rød currypaste (2-3 spsk. hvis du bruger en færdig)
  • 400 g mørt oksekød, gerne filet i cm tykke skiver, som skæres i strimler. Du kan også skære møre oksebøffer i tynde skiver
  • 1 lille rød peber
  • 1 lille grøn peber
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk. peanutbutter eller fintmalede jordnødder
  • 2-3 spsk. fishsauce
  • evt. lidt lime- eller citronsaft
  • Tilbehør:
  • jasminris, 1 ananas og evt. frisk koriander eller persille

  1. Bland ingredienserne tilsaucen. Varm en wok ellerstegegryde op med olie. Svitsden røde currypaste et par min.Kom kødet i, og lynsteg detmed et par min. Kom saucenved, og kog det sammen et parmin. Tilsæt peberfrugter i strimler,løg i både og peanutbutter.Kog det sammen i 2 min.
  2. Smag retten til med fishsauceog evt. lidt lime ellercitronsaft.
  3. Server retten med ris og ananasskåret i tern.