Kold ærtesuppe
Skøn grøn suppe med ærter - ærtesuppen serveres kold med ærteskud, friske ærterog mynteblade på toppen.
4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 3 porrer
- 1 bagekartoffel (250 g)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 l god grøntsagsbouillon (f.eks. Herbamare fra A. Vogel)
- 100 g babyspinat
- 1 bundt mynte
- 500 g optøede ærter
- 2 ½ dl cremefraiche 38 %
- salt og peber
- Pynt: 1 potte ærteskud, friske ærter og mynteblade
Sådan laver du kold ærtesuppe
- Fjern det yderste fra porrerne, og skær toppen fra. Rens og skyl porrerne grundigt, og skær dem i mindre stykker.
- Skræl kartoflen, og skær den i tern.
- Opvarm olie i en gryde. Svits porrer og kartofler i 4-5 min., og tilsæt bouillon. Læg låg på gryden, og kog kartoflerne møre i 15-20 min.
- Skyl og hak spinat og mynteblade. Gem lidt af mynten til at pynte med. Tilsæt spinat og mynteblade i gryden sammen med ærter.
- Varm suppen igennem i 5 min. Blend suppen med cremefraiche direkte i gryden med en stavblender.
- Smag til med salt og peber.
- Afkøl suppen, til den er kold. Server suppen med ærteskud, friske ærter og mynteblade.