Kold avocadosuppe med rejer
Kold avocadosuppe er en lækker forret eller let frokost til en varm dag.
4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- Avocadosuppe:
- 4 forårsløg
- 1 spsk. olie
- 4 dl hønsebouillon
- 4 avocado
- 1 peberfrugt
- ½ agurk
- 1½ dl cremefraiche 18 %
- 3 spsk. lime- eller citronsaft
- salt og peber
- Pynt:
- 200 g dybhavsrejer f.eks. grønlandske
- 1 tomat
- frisk koriander
- Tilbehør:
- 200 g store grønlandske pilselv rejer
- ristede skiver flute
Sådan laver du kold avocadosuppe med rejer
- Snit forårsløgene, og svits dem kort i olien. Tilsæt bouillonen, og kog det sammen i 5 min. Afkøl.
- Kom avocadokød, tern af peberfrugt, tern af agurk og den afkølede bouillon i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt.
- Smag til med cremefraiche, limesaft, salt og peber. Afkøl suppen tildækket i køleskab.
- Fordel den helt kolde suppe i små skåle, og pynt med afdryppede rejer, tomattern og koriander. Server evt. pilselvrejer ved siden af.