Kold ovnbagt laks med dildmayonnaise og rejer

Kold ovnbagt laks med dildmayonnaise og rejer

Til den kolde ovnbagte laks serverer vi dildmayonnaise og rejer. Det hele kan gøres klar i god tid, så her er ingen stress.

Kold ovnbagt laks til ca. 10 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Kold ovnbagt laks med dildmayonnaise og rejer
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 600 g laks (filet)
  • 250 g rejer (optøede)
  • 200 g god mayonnaise
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt basilikum
  • knust sort peber
  • 1 grønt salathoved
  • 1 radicchiosalat
  • Pynt:
  • lakserogn
  • Tilbehør:
  • 1 citron (i både)
  • 1 lime (i både)
  • godt hvedebrød

  1. 1. Bag laksen med skindsiden opad på bagepapir i ovnen ved 200 grader ca. 20 min.
  2. 2. Læg fisken på et fad og hiv skindet forsigtigt af.
  3. 3. Dæk fadet til med husholdningsfilm og sæt det i køleskabet ca. 1 time, til fisken er kold.
  4. 4. Fordél mayonnaise, rejer, dild, basilikum, peber og salat på laksen.
  5. 5. Pynt med lakserogn og servér med citron, lime og godt brød.