Kold rabarbersuppe med flødecreme

Kold rabarbersuppe med flødecreme

Frisk sommerdessert.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Rabarbersuppe:
  • 1 kg rabarber
  • 1½ dl muscovadosukker
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk. citronsaft
  • Flødecreme:
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl drænet yoghurt (2%)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. honning (el. ahornsirup)
  • Pynt: 25 g mandelsplitter

  1. Skær rabarberne i ca. 2 cm’s stykker, og kom dem i en gryde med sukker, fintrevet ingefær, hyl-deblomstsaft og citronsaft. Bring gryden i kog, og lad rabarberne simre under låg i ca. 5 min.
  2. Kom rabarberne i en si over en skål, og pres den sidste væde ud med bagsiden af en ske. Lad suppen blive helt kold, og smag til med citronsaft.
  3. Creme:Pisk fløden til skum. Rør yoghurt, vaniljesukker og honning sammen i en skål, og vend forsigtigt fløden i.
  4. Rist mandlerne gyldne på en tør pande.
  5. Servér rabarbersuppen kold med en skefuld flødecreme, og drys lidt mandler over.