Koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på friskbagte, koldhævede boller.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Hævetid: 15-24 timer
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • 15 g gær
  • 6 dl vand (koldt)
  • 2 spsk. olie
  • 200 g knækkede ­hvedekerner
  • 2 tsk. groft salt
  • 250 g fuldkorns-­durumhvedemel (eller groft hvedemel)
  • ca. 325 g hvedemel

Sådan laver du koldhævede boller

  1. Smuldr gæren, og rør den ud i lidt af vandet. Tilsæt olie, knækkede hvedekerner og salt.
  2. Tilsæt derefter fuldkornshvedemelet. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen glat og smidig.
  3. Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Form 12 boller, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Bag bollerne i midten af en 225 grader varm ovn i ca. 15 min. Bank på bunden af en bolle, den er færdigbagt, når det lyder hult. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  6. Servér bollerne flækkede med smør, ost og syltetøj.