Speltboller

Koldhævede speltboller

Her er en opskrift på koldhævede speltboller, der kan blive din nye favorit og måske få plads blandt dine yndlingsopskrifter?

Ingredienser

  • Tid: ca. 25 min. plus hæve- og bagetid
  • 9 store boller
  • 4 dl koldt vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 10 g gær
  • ½ spsk. salt
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 250 g groft speltmel
  • ca. 400 g sigtet speltmel

KOLDHÆVEDE SPELTBOLLER - sådan gør du:

  1. Hæld vandet og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør groft speltmel i dejen lidt ad gangen. Rør dernæst sigtet speltmel i, og rør godt og længe i dejen – ca. 10 min.
  2. Det kan anbefales at bruge en røremaskine, men ellers gøres det med håndkraft – det giver gode muskler! Konsistensen skal være som en tyk fast grød, men stadig klistret.
  3. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag. 
  4. Brug en ske dyppet i vand til at fordele dejen i ‘klatter’ på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
  5. Tænd ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med vand, og drys med lidt mel.
  6. Bag bollerne i ca. 15 min., og afkøl på en bagerist.