Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

1. Skræl pærekvæder og æbler. Del dem i fire og fjern kernehuset. 

3. Kog op og lad det derefter simre i 30 minutter til frugten er blevet meget porøs.

4. Tag det op. Fjern rosmarinkvisten og blend frugten med kogevandet.

5. Sigt

6. Kom kompotten på sylteglas.

7. Rist havreflager, sukker og hasselnøddeflager på tør tefalpande. Når de er let gyldne, tages de af varmen og afkøles.

8. Vend tilslut hakkede, tørrede kirsebær i.

9. Server mysli med kompotten.

TIP

Pærekvæder en gammel dansk sort, der ikke er helt almindelig, men værd at stifte bekendtskab med.

Når pærekvæderne er modne, bliver frugterne citrongule, og formen minder om en blanding af pærer og æbler.

Kan du ikke skaffe pærekvæder, kan almindelige pærer bruges i stedet.

Fakta