Konfektchokoladekage

Konfektchokoladekage

Denne kage kan du sagtens bage dagen i forvejen. dæk den til, og stil den køligt, dog ikke i køleskab, for så bliver den for bastant. Vent gerne med at pynte kagen med chokolade til 3-4 timer før servering, da den så skinner flottest.

(8 pers.)

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade, 60 %
  • kakaoindhold
  • 250 g sukker
  • 1 lille kop god, stærk kaffe
  • 250 g smør
  • 4 æg
  • 75 g smuttede, hakkede mandler
  • 1 spsk. hvedemel
  • Pynt:
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 spsk. olie
  • 250 g ren rå marcipan
  • frisk mynte
  • lilla silkebånd
  • friske blåbær
  • Tilbehør:
  • flødeskum el. vaniljeis

  1. Smelt hakket chokolade, sukker, kaffe og smør over vandbad. Pisk et æg ad gangen i. rør mandler og hvedemel i.
  2. For en firkantet form (20 x 20 cm) eller en springform (22 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i formen.
  3. Bag kagen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 45 min. Afkøl kagen.
  4. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad sammen med olie. smør det på kagen, og lad det stivne. Rul det meste af marcipanen ud til en pølse, og rul den flad.
  5. Sæt marcipankanten på kagen hele vejen rundt. form evt. en rose af resten af marcipanen, og sæt den på kagen.
  6. Her har vi sat blade på rosen af frisk mynte.
  7. Bind evt. et lilla silkebånd omkring kagen, og fordel blåbær omkring. server med flødeskum eller vaniljeis.