Konfektchokoladekage
Denne kage kan du sagtens bage dagen i forvejen. dæk den til, og stil den køligt, dog ikke i køleskab, for så bliver den for bastant. Vent gerne med at pynte kagen med chokolade til 3-4 timer før servering, da den så skinner flottest.
(8 pers.)
Ingredienser
- 250 g mørk chokolade, 60 %
- kakaoindhold
- 250 g sukker
- 1 lille kop god, stærk kaffe
- 250 g smør
- 4 æg
- 75 g smuttede, hakkede mandler
- 1 spsk. hvedemel
- Pynt:
- 150 g mørk chokolade
- 1 spsk. olie
- 250 g ren rå marcipan
- frisk mynte
- lilla silkebånd
- friske blåbær
- Tilbehør:
- flødeskum el. vaniljeis
- Smelt hakket chokolade, sukker, kaffe og smør over vandbad. Pisk et æg ad gangen i. rør mandler og hvedemel i.
- For en firkantet form (20 x 20 cm) eller en springform (22 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i formen.
- Bag kagen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 45 min. Afkøl kagen.
- Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad sammen med olie. smør det på kagen, og lad det stivne. Rul det meste af marcipanen ud til en pølse, og rul den flad.
- Sæt marcipankanten på kagen hele vejen rundt. form evt. en rose af resten af marcipanen, og sæt den på kagen.
- Her har vi sat blade på rosen af frisk mynte.
- Bind evt. et lilla silkebånd omkring kagen, og fordel blåbær omkring. server med flødeskum eller vaniljeis.