Kornotto med græskar og salvie

Kornotto med græskar og salvie

Dette er slet ikke en risotto, men en rustik fortolkning med korn. Ricottaen giver retten dens cremede konsistens. Opskrift af Louisa Lorang.

4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 2 dl perlerug
  • salt
  • 1 butternutsquash
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • 1 pakke ricotta, 250 g
  • salt og peber
  • ½-1 citron, saften heraf
  • lidt salvie, hakket
  • Topping:
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 100 g rucola
  • ½ rødkål, i strimler
  • olie og eddike

  1. Kornotto: Kog perlerugen i usaltet vand i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra (men gem lidt), og salt perlerugen. Flæk butternutsquashen, skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær kødet i tern. Steg det i olivenolie på en varm pande i 8-10 minutter, til det er mørt. Kom korn på og hvidløg i tynde skiver. Lad det stege kort. Kom ricotta på, og spæd med lidt kogevand. Krydr med salt og peber, og smag til med citronsaft og lidt hakket salvie.
  2. Topping: Top med nødder, rucola og rødkål. Vend resten af salaten med lidt olivenolie og eddike, og server det til.