Koteletter med æble/nøddefyld

Koteletter med æble/nøddefyld

Prøv en anderledes delikat variation af klassiske koteletter.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 2 tykke svinekoteletter
  • 1 klat smør (til stegning)
  • 2 dl æblemost (eller bouillon)
  • salt og peber
  • Fyld:
  • 1 skive lyst brød
  • 1 æble (små tern)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 15 g smør
  • 30 g hasselnødder (hakkede)
  • 1 spsk persille (hakket)
  • Tilbehør: kartofler og grønsager

  1. Skær skorperne af brødetog riv/hak det tilkrummer. Steg æblerog hvidløg bløde i smørog rør nødder, persilleog brødkrumme i. Krydrmed salt og peber oghæld det ud på en tallerken.
  2. Skær en lomme ihver kotelet, fyld et parskefulde æblefars i hverkotelet og luk med kødnåle.Krydr koteletternemed salt og peber ogbrun dem på en pandemed smør.
  3. Skru lidtned for varmen, hældæblemost eller bouillonved og lad koteletternesimre under låg i 8-10min. Tag dem af pandenog hold dem varme.
  4. Rør det sidste æblefyldi sovsen, kog den igennemog smag til medsalt og peber. Servérkoteletterne med sovs,kartofler og grønsager.