Koteletter med rødbeder og blåskimmelost
Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det koteletter med et strejf af jul.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stege-/bagetid: 35 min.
- 2 tykke svinekoteletter
- 1 spsk. sojasovs
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 knsp. stødt nelliker
- smør og olivenolie (til stegning)
- Ovnbagte rødbeder:
- 300 g rødbeder
- 2 julesalat
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 2 æbler
- 1 spsk. balsamico
- 75 g blåskimmelost
- evt. lidt persille
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland sojasovs med krydderierne, og vend koteletterne i marinaden. Sæt dem i køleskabet i 30-60 min.
- Ovnbagte rødbeder: Skræl rødbederne, og skær dem i både.
- Skyl julesalaterne, og halvér dem på langs. Vend rødbeder og julesalat med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 20 min.
- Vask æblerne, udkern dem, og skær dem i både. Vend dem sammen med rødbederne, og sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 min.
- Brun koteletterne på en varm pande med lidt smør og olie. Skru ned, og steg dem i 6-10 min. efter tykkelse. Vend dem hvert andet min., eller sæt panden i ovnen.
- Tag fadet ud af ovnen, og dryp balsamico over grøntsagerne. Smuldr osten over, og drys med friskkværnet sort peber og evt. hakket persille. Servér med koteletterne.