Kringle med chokolade- og birkesfyld
Her er en dejlig kringle med knasende birkes. Det er en rigtig god formiddagskringle eller brunch-kringle. Drik en god varm kop te eller kaffe til.Arbejdstid: 45 min.Hævetid: 2 timer.Bagetid: 45 min.Fryse-egnet
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg (sammenpiskede)
- 1 /2 stang vanilje (kornene)
- 125 g smør (smeltet)
- 125 g flormelis
- 1 knsp salt
- ca. 500 g hvedemel
- Fyld:
- 25 g smør (blødt)
- 100 g birkes
- 125 g flormelis
- 2 spsk mælk
- 50 g mørk chokolade (finthakket)
- Pensling:
- 1 æg (sammenpisket)
- Drys:
- 50 g mandelflager
- Rør gær ud i mælken i en rummelig skål. Tilsæt æg, vaniljekorn, smør, flormelis og salt. Tilsæt melet gradvist og ælt dejen godt, til den er glat og smidig.
- Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i 1 time.
- Rul dejen ud i et stykke på 30 x 22 cm. Rør fyldet sammen og smør det på dejen i en firkant. Lad 2 cm i kanterne være frie.
- Fold dejen sammen 3 gange til en stang og tryk kanterne sammen i enderne. Læg den på bagepapir med sammenføjningen nedad. Lad kringlen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
- Pensl med æg og drys med mandelflager.
- Bag i midten af ovnen ved 175 grader ca. 45 min.