Kringle

Kringle

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg (sammenpisket)
  • Fyld:
  • 75 g smør (blødt)
  • 50 g brun farin
  • 25 g rosiner
  • 2 æbler (små stykker)
  • 1 lille æg (sammenpisket)
  • Drys:
  • Perlesukker og mandelsplitter

  1. Smuldr smør i melet evt. i en foodprocessor. Rør gæren ud i vand med sukker, tilsætæg og rør blandingen i melblandingen. Ælt dejen, til den hænger sammen. Rul den ud i et aflangt stykke på 15 cm’s bredde og 1 /2 cm’s tykkelse på bagepapir.
  2. Lav fyldet: Rør blødt smør med farin, rosiner og æbler. Læg fyldet på midten af dejen og foldsiderne om fyldet.
  3. Lad kringlen hæve i 30 min.,pensl med æg, og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag ved 200 grader i ca. 40 min.