Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip
Det gode vejr kalder på let og lækker aftensmadmad. Her er tilberedt kyllingenuggets med krydderurter og en rygeostdip.
2 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 275 g kyllingeinderfilet
- salt og peber
- 2 dl kærnemælk
- 3 spsk. hakket persille
- 2 spsk. hakket timian
- 1 spsk. hakket estragon
- 75 g gourmet- eller pankosrasp (storflaget)
- 25 g smør
- 100 g rygeost
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. dijonsennep
- rå grøntsager (f.eks. agurk, asparges, gulerod, radiser, tomater)
- evt. citronbåde
Sådan gør du
- Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og læg dem i en skål med kærne- mælk. Lad dem trække i 20-30 min.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Skyl, tør og hak krydderurterne, og bland dem med rasp i en dyb tallerken.
- Smelt smørret.
- Tag ét stykke kylling ad gangen, og vend det i krydderurteraspen. Læg stykket på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten.
- Dryp kyllingestykkere med smeltet smør, og sæt pladen i ovnen i 12-15 min. – til kyllingen er akkurat gennemstegt, og raspen er gylden og sprød. Vend dem evt. én gang undervejs.
- Rygeostedip:
- Rør ryge- osten lind sammen med fløde, og smag til med sennep, salt og peber.
- Servér de sprøde nuggets med dip og rå grøntsager.