Krydrede frikadeller med ærte-myntesalat
De smagfulde oksekødsfrikadeller kan steges under grillen i ovnen eller trækkes på spyd, og steges på en udendørs grill.
4 personer
Total:55 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Frikadeller:
- 500 g hakket oksekød
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 2 tsk. Ras el hanout (se tip)
- 1 tsk. salt
- olivenolie
Ærte-myntesalat:
- 500 g frosne grønne ærter
- 3-4 skoleagurker
- 1 bundt forårsløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 citron (øko)
- 3 spsk. jomfruolivenolie
Yoghurtdressing:
- 2 dl græsk yoghurt
- ½-1 tsk. chiliflager
- evt. jomfruolivenolie
Tilbehør:
- brød f.eks. naan (fladbrød)
Sådan gør du:
- Frikadeller: Pil skalotteløg og hvidløg, og hak eller riv dem fint. Ælt det i kødet sammen æg og krydderier. Dyp hænderne i koldt vand, og form farsen til 12 aflange frikadeller. Sæt dem i køleskabet.
- Ærte/myntesalat: Hæld ærterne i en skål, overhæld dem med kogende vand, og dryp dem af i en sigte. Hak dem groft i en foodprocessor (med pulse-knappen).
- Vask skoleagurkerne, og skær dem i skiver. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Skyl krydderurterne, og hak dem (tag lidt fra til pynt).
- Bland det hele sammen i en skål, og tilsæt fintrevet citronskal, 2-3 spsk. citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Yoghurtdressing: Rør yoghurten cremet, og tilsæt chiliflager. Anret i en skål, og stænk evt. med jomfruolivenolie.
- Pensl frikadellerne med olivenolie, og steg dem under grillen i ovnen i 8-10 min., til de er gyldne og gennemvarme.
- Drys de varme frikadeller med persille og mynte og evt. chiliflager, og servér med ærte/myntesalat, yoghurtdressing og brød.
- Pssst... Vil du bage fladbrød selv, så prøv denne nemme og superlækre opskrift