Krydrede frikadeller

Krydrede frikadeller

Prøv en anderledes variant af klassiske frikadeller i form af disse krydrede frikadeller.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: 10 min.
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 dåse kidneybeans (eller chilibeans)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • frisk koriander
  • 1 æg
  • salt og peber
  • Salsa:
  • 1 lime (saft)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 modne avocadoer (tern)
  • 1 rød peberfrugt (tern)
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • Tilbehør:
  • cremefraiche, tortillaer og evt. grøn salat

  1. Hæld bønnerne på en sigte. Hak halvdelen af bønnerne i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, chili og koriander.
  2. Rør kødet sejt med 1 tsk salt og rør æg og bønneblandingen i.
  3. Formfarsen til runde frikadeller og steg dem på en varm pande med olie i 8-10 min.
  4. Salsa: Vend resten af bønnerne sammen med limesaft, olivenolie,avocado og peberfrugt. Smag til med hvidløg, spidskommen, salt og peber og drys med koriander.
  5. Servér frikadellerne med salsa, cremefraiche og tortillaer og evt. en grøn salat.