Krydrede minifrikadeller i pasta

Krydrede minifrikadeller i pasta

Nem pastaret med krydrede kødboller, pasta og friske tomater. Når du laver frikadellerne, så overvej at lave en dobbelt portion og frys halvdelen ned. Så har du nem mad en anden dag. hvor du blot skal koge pastaen og hakke tomaterne.

4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Fars:
  • 500 g hakket svinekød eller en blanding af svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 1 lille revet løg, ca. 2 spsk.
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. finthakket chili
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • 10 g smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
  • Desuden:
  • 300 g pasta f.eks. bånd
  • 500 g tomater, i små tern
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt, peber
  • 2 dl friskrevet parmesan
  • oliven
  • Pynt: Friske basilikumblade
  • Tilbehør: Grøn pesto

Sådan laver du pasta med krydrede kødboller

  1. Rør farsen med chili, hvidløg og oregano. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande, til de er gennemstegte.
  2. Kog og afdryp pastaen efter anvisning på emballagen.
  3. Bland tomat hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend tomatblandingen i pastaen. Kom parmesan og oliven på. Pynt med basilikum.
  4. Servér pastaen til frikadellerne sammen med en god pesto.