Krydrede muffins med dadler, squash og nødder

Krydrede muffins med dadler, squash og nødder

Kagerne kan holde sig svampede i flere dage. Opbevar dem i en lufttæt boks uden for køleskabet.

Ingredienser

  • 12 stk.
  • 3 æg
  • 200 g brun farin eller muscovadosukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk frisk revet ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g dadler, uden sten, hakket
  • ½ dl vindruekerneolie
  • 50 g valnødder, hakket
  • 50 g hasselnødder, hakket
  • 150 g squash, revet
  • 1½ spsk finthakket syltet
  • appelsin eller pomeransskal
  • Topping:
  • ricotta eller mascapone
  • honning.

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker sammen, til det bliver lyst og luftigt. Bland mel sammen med bagepulver, krydderier, friskrevet ingefær og vaniljesukker. Sigt melblandingen i æggemassen, og vend det godt sammen. Rør vindruekerneolie i dejen. Dernæst dadler, valnødder og revet squash.
  2. Klip 12 firkanter af bagepapir. Kom papirstykkerne i en metal-muffinform eller brug almindelige papirmuffinforme. Fyld dejen heri, og bag kagerne 12-15 min. ved 175 grader. Lad kagerne afkøle en smule. Rør lidt ricotta sammen med honning, og kom en lille teskefuld på hver af kagerne. Drys med lidt stødt kanel.