Krydrede muffins med dadler, squash og nødder
Kagerne kan holde sig svampede i flere dage. Opbevar dem i en lufttæt boks uden for køleskabet.
Ingredienser
- 12 stk.
- 3 æg
- 200 g brun farin eller muscovadosukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- ¼ tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk frisk revet ingefær
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g dadler, uden sten, hakket
- ½ dl vindruekerneolie
- 50 g valnødder, hakket
- 50 g hasselnødder, hakket
- 150 g squash, revet
- 1½ spsk finthakket syltet
- appelsin eller pomeransskal
- Topping:
- ricotta eller mascapone
- honning.
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker sammen, til det bliver lyst og luftigt. Bland mel sammen med bagepulver, krydderier, friskrevet ingefær og vaniljesukker. Sigt melblandingen i æggemassen, og vend det godt sammen. Rør vindruekerneolie i dejen. Dernæst dadler, valnødder og revet squash.
- Klip 12 firkanter af bagepapir. Kom papirstykkerne i en metal-muffinform eller brug almindelige papirmuffinforme. Fyld dejen heri, og bag kagerne 12-15 min. ved 175 grader. Lad kagerne afkøle en smule. Rør lidt ricotta sammen med honning, og kom en lille teskefuld på hver af kagerne. Drys med lidt stødt kanel.
PRØV OGSÅ: Julesnegle med tranebær og appelsin