Krydret gulerodssuppe med kokosmælk

Krydret gulerodssuppe med kokosmælk

Arbejdstid: 20 min.Stege/kogetid: 15-20 min.Fryse-egnet

4 personer

Ingredienser

  • 300 g gulerod (skiver)
  • 1 løg (hakket)
  • 2 tsk olie
  • 200 g persillerod (skiver)
  • et lille stykke chili (finthakket)
  • 1 tsk frisk ingefær (fintrevet)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 dl grønsagsbouillon (eller vand)
  • 1 citron (saft)
  • lidt salt (afhængigt af hvor salt bouillonen er)
  • Drys: friske koriander eller dild
  • Tilbehør: groft hvedebrød

  1. Steg løgene klare i olie og tilsæt gulerod, persillerod, chili og ingefær.
  2. Steg et par min. og tilsæt kokosmælk og bouillon eller vand.
  3. Kog grønsagerne møre (ca. 10 min.).
  4. Blend suppen til cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.
  5. Nyd suppen rygende varm. Drys med friske koriander eller dild lige før servering.
  6. Servér med brød.