Squashkage opskrift

Krydret squashkage

En squashkage går du aldrig galt i byen med - den revne squash gør kagen blød og saftig. Opskriften på squashkage kan du variere i det uendelige, tilsæt f.eks. chokoladestykker, valnødder eller mandler til dejen, inden du bager squashkagen. Efterfølgende kan du toppe kagen med en ostecreme eller anden glasur - kun fantasien sætter grænsen.

8-10 personer

Ingredienser

  • Her får du den helt klassiske opskrift på en krydret squashkage, som du selv kan variere efter smag og behag.
  • 1 form eller en lille bradepande ca. 20 x 30
  • smør og mel til formen
  • 400 g mel
  • 1 tsk fint salt
  • 1 ½ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg L/XL
  • 300 g mørk muscovadosukker
  • 200 g sukker/rørsukker
  • 3 dl neutral olie, evt. raps- eller vindruekerne-
  • 1 økologisk appelsin, saft og skal heraf
  • 7 dl revet squash

Sådan laver du squashkagen

  1. Tænd ovnen på 170 grader, og smør formen grundigt med smør og drys efter med mel.
  2. I en stor skål blander du alle de tørre ingredienser: mel, salt, natron, bagepulver, kanel, kardemomme, kokos og vaniljesukker.
  3. I en anden skål pisker du æggene med muscovadosukker og lyst sukker, indtil massen er lys og skummende og ca. tredoblet i størrelse.
  4. Vend melblandingen i sammen med olien, den revne squach og appelsinsaft og -skal. Pisk ved lav hastighed, til dejen er godt blandet.
  5. Hæld dejen i den smurte form, og bag den i ca. 50-60 minutter, indtil overfladen er lysebrun og fint hævet, og en tandstik kommer ren ud.
  6. Lad kagen køle helt ned, før du skærer den i stykker.
  7. Husk: Det er muligt, at squashkagen skal bage lidt ekstra. Bagetiden kan nemlig variere lidt efter, hvor saftige squashene er.

Tip

Det er muligt, at kagen skal bage lidt ekstra. Bagetiden kan nemlig variere lidt efter, hvor saftige squashene er.