Krydret squashkage
En squashkage går du aldrig galt i byen med - den revne squash gør kagen blød og saftig. Opskriften på squashkage kan du variere i det uendelige, tilsæt f.eks. chokoladestykker, valnødder eller mandler til dejen, inden du bager squashkagen. Efterfølgende kan du toppe kagen med en ostecreme eller anden glasur - kun fantasien sætter grænsen.
8-10 personer
Ingredienser
- Her får du den helt klassiske opskrift på en krydret squashkage, som du selv kan variere efter smag og behag.
- 1 form eller en lille bradepande ca. 20 x 30
- smør og mel til formen
- 400 g mel
- 1 tsk fint salt
- 1 ½ tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- 50 g kokosmel
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg L/XL
- 300 g mørk muscovadosukker
- 200 g sukker/rørsukker
- 3 dl neutral olie, evt. raps- eller vindruekerne-
- 1 økologisk appelsin, saft og skal heraf
- 7 dl revet squash
Sådan laver du squashkagen
- Tænd ovnen på 170 grader, og smør formen grundigt med smør og drys efter med mel.
- I en stor skål blander du alle de tørre ingredienser: mel, salt, natron, bagepulver, kanel, kardemomme, kokos og vaniljesukker.
- I en anden skål pisker du æggene med muscovadosukker og lyst sukker, indtil massen er lys og skummende og ca. tredoblet i størrelse.
- Vend melblandingen i sammen med olien, den revne squach og appelsinsaft og -skal. Pisk ved lav hastighed, til dejen er godt blandet.
- Hæld dejen i den smurte form, og bag den i ca. 50-60 minutter, indtil overfladen er lysebrun og fint hævet, og en tandstik kommer ren ud.
- Lad kagen køle helt ned, før du skærer den i stykker.
- Husk: Det er muligt, at squashkagen skal bage lidt ekstra. Bagetiden kan nemlig variere lidt efter, hvor saftige squashene er.