Kylling a la Jamie Oliver
6
Ingredienser
- JERK SAUCE
- 4 forårsløg
- 1 lille bdt frisk timian
- 3 friske laurbærblade
- stødt nellike
- stødt muskatnød
- stødt allehånde
- 6 spsk brun rom
- 6 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk flydende honning
- havsalt
- 1 lille meget stærk chili, gerne Scotch bonnet
- 4 fed hvidløg
- Evt. lidt ekstra jomfruolivenolie
- KYLLING
- 4 stk kyllingebryst med skind á 180 g
- olivenolie
- havsalt & sort peber
- 1 spsk flydende honning
- rosmarin, nogle friske kviste
- koriander, nogle friske kviste
- MAJS
- 4 store majskolber, befriet for dækblade og trevler
- RIS & BØNNER
- 2 forårsløg
- 1 kanelstang
- Olivenolie
- Havsalt og peber
- 250 g langkornet ris
- 6 dl økologisk hønsebouillon
- 400 g sorte bønner
- SALAT
- 1 rød peberfrugt
- 1 hoved rød radicchio
- 1 salathoved, hjertesalat eller
- romaine
- ekstra jomfruolivenolie
- 2 lime
- ¼ rødløg
- 1 lille bdt frisk koriander
- 1 bakke karse
Sådan laver du kylling
- JERK SAUCE
- Rens forårsløgene, hak dem groft, og kom dem i blenderen sammen med bladene fra det meste af 1
- bdt timian, 3 laurbærblade (befriet for stilke) og et stort nip af hver: stødt nellike, muskatnød og allehånde, 6 spsk af både rom og eddike, 1 spsk honning og 2 tsk salt. Befri chilien for stilk og kerner og kom chilien i blenderen. Kvas hurtigt 4 upillede fed hvidløg ned i og lynblend alt under låg til en meget jævn pure. Tilsæt evt. lidt ekstra jomfruolivenolie, hvis blandingen er for stiv.
- KYLLING
- Stil alle ingredienser og alt grej parat. Sæt en stor grillpande og en stor gryde over høj varme. Tænd ovnen på 220 grader. Læg kyllingekødet på et plastbræt, og skær hver stykke i halve, men så det stadig hænger sammen øverst på bryststykket. Dryp med olivenolie, drys med salt og peber og gnid det ind i begge sider af kødet. Læg kødet med skindsiden nedad i den hede grillpande. Ryd bræt og kniv af vejen og vask hænder. Når kyllingen er gylden i bunden, vender du den. Hæld jerk sauce i en ikke for stor bradepande, og læg kyllingestykkerne over med skindsiden opad; brug en madtang. Dryp 1 spsk flydende honning over samt nogle kviste rosmarin og de resterende timiankviste fra saucen. Stil panden på øverste rille i ovnen i 15 min eller til kødet er gennemstegt. Hæld forsigtigt olien fra grillpanden, tør den ren med køkkenrulle og stil den tilbage over høj varme. Tag kyllingen ud af ovnen, drys korianderblade over og tag fadet direkte ind på bordet. Server kødet, og øs jerk sauce over fra bunden af bradepanden.
- MAJS
- Kog en hel kedel vand, kom majskolberne op i gryden med et godt nip salt og hæld kogende vand over. Læg låg på. Flyt majskolberne til den hede grillpande med en tang og dryp lidt olivenolie over. Grill dem, til de er smukt sortsværtede; vend dem ofte.
- RIS & BØNNER
- Stil en stor bred gryde med låg over middel varme. Rens forårsløgene, skær dem i tynde ringe og kom dem i gryden sammen med kanelstangen, og god sjat olivenolie og et generøst nip salt og peber. Rør rundt, og lad det bløde op et minuts tid, og kom så ris og hønsebouillon i. Skyl og afdryp bønnerne og kom dem op i gryden. Rør forsigtigt rundt, bring i kog, og skru ned til middel varme. Læg låg på og lad det passe sig selv i 12 min. Tag låget af efter 12 min og rør rundt. Al væske skal være optaget. Smag på risen, krydr evt. efter inden servering.
- SALAT
- Find et stort bræt, som kan bruges til servering. Udkern den røde peberfrugt, og hak den groft. Læg rød radicchio og grøn salat over og hak det hele meget fint. Lav en fordybning i midten. Dryp lidt ekstra jomfruolivenolie i samt saften af 2 lime. Riv rødløget fint, krydr efter smag og vend alt sammen med let hånd. Striml korianderblade over efterfulgt af klippet karse. Servér hele herligheden med det samme.