Kylling, grønne bønner og lynsyltede tranebær

Kylling, grønne bønner og lynsyltede tranebær

Super simpel aftensmad. Server eventuelt groft brød til eller måske lidt ristede kartofler. Eller nyd den, præcis som den er.

4

Ingredienser

  • 200 g tranebær
  • 1 appelsin, saft heraf
  • 3 spsk honning
  • 1 nip salt
  • Kylling:
  • 4 kyllingebryster, økologiske er altid at foretrække!
  • olivenolie
  • salt
  • Bønner:
  • 4 fed hvidløg
  • 600 g grønne bønner
  • olivenolie
  • salt
  • 2-3 spsk fint hakket rødløg

Sådan gør du

  1. Kom tranebær, appelsin og honning i en kasserolle, og lad det koge op. Lad det simre i 4-5 minutter, eller til nogle af tranebærrene er bristet. Sluk, smag til med et nip salt, og lad kompotten køle.
  2. Steg kyllingen i lidt olivenolie på en varm pande. Smag den til med salt.
  3. Snit hvidløgene i tynde skiver, nip enderne af bønnerne. Steg bønnerne i olivenolie på en varm pande i et par minutter, kom hvidløg ved, og steg, til bønnerne er tilberedte, men stadig har en smule bid (de må ikke være rå), og hvidløget har taget lidt farve. Krydr med salt, og vend de varme bønner med finthakkede rødløg.
  4. Skær kyllingen i skiver.
  5. Anret bønnerne på et fad, top med kylling og tranebær, og server straks.
  6. TIP: De lynsyltede tranebær passer også godt til klassiske kødretter. For eksempel forloren hare, kødboller eller hakkebøf.