Kylling i karry med sorte ris

Kylling i karry med sorte ris

Nem opskrift på kylling i karry - her i en sund version serveret med sorte ris.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    570 Kcal
  • Fedt:
    22 %
  • Protein:
    25 %
  • Kulhydrat:
    53 %

Kylling i karry til 4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • salt, peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 1-2 tsk karry, evt. karrypasta efter ønsket styrke
  • 2-3 groftskårne løg
  • 1-2 udkernede belle de boskoop-æbler i store tern
  • 1-2 dl kyllingebouillon
  • 2-3 fintsnittede forårsløg
  • frisk kørvel eller hakket persille
  • Tilbehør:
  • 300 g sorte eller røde ris, evt. fuldkornsris

Sådan laver du kylling i karry

  1. 1. Dup kyllingekødet tørt, skær det i tern på 2-3 cm og drys salt og peber på. Varm olien og svits karryen heri i et par minutter.
  2. 2. Steg kyllingekødet 3-4 minutter under omrøring. Kom løg og æbler i panden og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, lad det hele snurre i 5-6 minutter og smag til med salt og peber.
  3. 3. Drys retten med forårsløg samt frisk kørvel og server med sorte ris. 
  4. Tips: Du kan købe sorte og røde ris i de fleste supermarkeder. De er både sunde og smukke at se på.
  5. Energi pr. person: 570 kcal, fedt 22%, protein 25%, kulhydrat 53%