Kylling med krydret rabarberkompot

Kylling med krydret rabarberkompot

Stegt kylling med rabarberkompot, nye kartofler og grøn salat med dressing er en ægte sommerklassiker. Her har retten fået et moderne pift med chili i kompotten og lime i dressingen.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 40 min.
  • 1 stor kylling (eller hane, mindst 1,3 kg)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Chilikrydret rabarberkompot:
  • 200 g rabarberstilke
  • (uden blade)
  • 25 g sukker
  • 2 spsk limesaft
  • 1 rød chili (f.eks. jalapeño)
  • Salat:
  • 1 grønt salathoved
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk sukker
  • Tilbehør:
  • Nye kartofler og lime i både

  1. Chilikrydret rabarberkompot: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær stilkene udi stykker på 4-5 cm og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Bland stykkerne med sukker og tilsæt limesaft og tynde skiver chili (evt. uden kerner).Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 20-25 min. ved 180 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  3. Stegt kylling:
  4. Skær kyllingen eller hanen ud i 8 stykker: To stykker overlår, to stykker underlår samt fire stykker bryst med ben. Læg dem i et ovnfast fad, pensl med olie og krydr med salt og peber. Steg ca. 40 min. (sammen med rabarberne) ved 180 grader, til kødet er gennemstegt.
  5. Salat:
  6. Rør piskefløde sammen med limesaft og sukker og lad den stå lidt og tykne.
  7. Vend dressingen med sprøde blade grøn salat lige før servering.
  8. Servér kylling med kold eller lun rabarberkompot, salat og nye kartofler.