Kylling med rosmarin og sorte oliven

Kylling med rosmarin og sorte oliven

Dejlig simremad, der kan laves i god tid. Kyllingen skal være god og gerne økologisk. Smagen bliver fremhævet af vin og peperoncino.

Ingredienser

  • 1 kylling skåret i 12 dele
  • peperoncino (enten 2 hele, små tørrede chili eller en knivspids knust)
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 2 glas hvidvin
  • salt og peber
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 150 g sorte oliven
  • 300 g cherrytomater
  • vand

Sådan gør du

  1. Svits kyllingestykkerne med peperoncini og hvidløg i varm olivenolie på en stor sauterpande. Når kyllingen er gylden, tilsættes hvidvinen og der skrues op for varmen. Efter et par minutter tilsættes salt, peber, rosmarin og oliven.
  2. Skær tomaterne i både, og kom dem efter 5 min op til kyllingen og tilsæt efter nogle minutter en smule vand. Lad retten simre under låg i ca. 40 min, og servér med godt brød til.