Kylling på grove grøntsager
Fladmast kylling på rødder er skøn og enkel mad af en stor og dejlig øko-kylling. Den skæres op og åbnes i ryggen og ovnsteges på rødbeder, gulerødder, persillerødder, løg og sweet potatoes.
4-6
Ingredienser
- En god kylling ca. 1,5 kg
- ½ øko-citron
- havsalt
- 4 store kartofler
- 1-2 sweet potatoes og/eller
- ¼-½ butternutsquash
- 1-2 gulerødder
- 2 rødbeder
- 4 store jordskokker
- 2 små persillerødder
- 2 rødløg
- 3-4 fed hvidløg
- olivenolie
- 1-2 spsk. vineddike
- 5-6 timankviste
- 2-3 laurbærblade (meget gerne friske)
- 3-4 dl hvidvin
- 3 dl vand
- hakket bladpersille til servering
Sådan gør du
- Skær kyllingen op i ryggen, mas/bræk den helt åben, og gnid den med citron på alle sider. Drys den med salt, og lad den trække i en halv times tid.
- Skrub, skræl/pil og skyl alle grøntsagerne. Hold rødbederne for sig. Skær løgene i både, hak hvidløgsfeddene groft, og skær resten af grøntsagerne (også rødbederne, men hold dem stadig for sig selv, så de ikke smitter af på resten) i grove stykker. Kom olie på en meget stor pande eller i en stegegryde, og sauter alle grøntsagerne i et par minutter, tilsæt vineddike og efter et minut eller to timiankviste og laurbærblade. Krydr med salt og peber, og hæld vin ved. Lad det simre i et par minutter. Kom det hele over i en lille bradepande eller et stort ildfast fad. Sauter rødbederne i olie, og krydr dem med salt og peber og lidt vineddike. Fordel rødbederne mellem de andre grøntsager. Læg kyllingen oven på grøntsagerne, dryp lidt olie over den, og hæld 3 dl vand i fadet, og sæt det hele i en kold ovn. Sæt termostaten på 200 grader (alm. varme), og lad kylling og grøntsager stege i 5-6 kvarter. Eller til grøntsagerne er møre, og der kommer klar saft ud af låret, når du stikker en kødnål i.
- Skær kyllingen ud og servér hele molevitten med et generøst drys persille, en salat og måske lidt brød til.