Kødboller af hakket kylling opskrift

Kyllingekødboller i fyldig tomatsovs

Kødboller af hakket kylling er nem og børnevenlig aftensmad. Vi har lavet den her i en hjemmelavet tomatsovs med masser af smag - og med pasta til. Så bliver alle munde mætte, Få opskriften her.

4 personer (ca. 9 kødboller)

Ingredienser

Kyllingekødboller:

  • 3 spsk. rasp
  • 1 dl piskefløde
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æggeblomme
  • ½ citron
  • ½ dl finthakket persille
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 500 g hakket kylling

Tomatsovs:

  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 hakkede tomater
  • 2 spsk. kalvefond
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. finthakket timian
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber

Pynt:

  • Timian
  • Revet citronskal

Tilbehør:

  • Pasta
  • Parmesanost

Sådan laver du kyllingeboller i tomatsovs

  1. Tomatsovs: Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde, og steg gulerødder, løg og hvidløg, til det er blødt, men uden at tage farve.
  2. Tilsæt de to slags tomater, kalvefond, vand og krydderurter. Lad sovsen simre under låg i 25-30 min. Rør et par gange undervejs. Smag til med salt og peber. 
  3. Kyllingekødboller: Rør rasp og fløde sammen. Lad det trække i et par min. Pil og riv hvidløgsfeddene. Tilsæt æggeblomme, revet hvidløg, revet citronskal, persille, salt og peber. Tilsæt det hakkede kød, og rør godt rundt.
  4. Form kødboller, ca. 2½ cm i diameter. Tilsæt kødbollerne til sovsen, og skru ned for varmen. Lad det simre under låg i ca. 15 min. Vend dem en gang.
  5. Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Server kødbollerne i tomatsovs med pasta og revet parmesan. Pynt med timian og revet citronskal.