Kyllingekebab med hummus
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Iblødsætningstid: mindst 10 timer
- Kogetid: ca. 1 time
- Hummus:
- 200 g tørrede kikærter
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ca. 4 spsk. olivenolie
- 3 spsk. tahin (sesampasta, fås hos velassorterede supermarkeder og etniske grønthandlere)
- 3-4 spsk. friskpresset citronsaft
- salt
- kogevand
- 1 tsk. paprika
- Kyllingekebab:
- 500 g kyllingefilet
- 1 fed hvidløg
- 1 lille bundt persille
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. friskpresset
- citronsaft
- 1 tsk. stærk paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen
- Tilbehør:
- pitabrød og evt. salat
- Hummus:
- Sæt kikærterne i blødi rigeligt koldt vand imindst 10 timer.
- Kog dem i frisk vand ica. 1 time, eller til de erhelt møre.
- Hæld kogevandet fra,men gem det.
- Blend kikærterne i enfoodprocessor sammenmed hakket hvidløg,spidskommen, 2 spsk.olie, tahin og citronsaft.Spæd med kogevandet, tilkonsistensen er blød ogluftig. Smag til med saltog evt. mere spidskommen,tahin og citronsaft.
- Bred hummussen ud pået fad, dryp med olie og drys med lidt paprika.
- Kyllingekebab:
- Skær kyllingen i terninger.
- Hak hvidløg og persillefint, og bland med olie,citronsaft, paprika, spidskommenog salt. Vendkyllingen i marinaden, oglad den trække i 15 min.
- Træk kødet på småspyd, og grill dem på envarm grill, til de er gennemstegte.
- Servér kyllingekebabbenmed hummus, pita ogevt. en skål salat.