Kyllingekebab med hummus

Kyllingekebab med hummus

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Iblødsætningstid: mindst 10 timer
  • Kogetid: ca. 1 time
  • Hummus:
  • 200 g tørrede kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ca. 4 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. tahin (sesampasta, fås hos velassorterede supermarkeder og etniske grønthandlere)
  • 3-4 spsk. friskpresset citronsaft
  • salt
  • kogevand
  • 1 tsk. paprika
  • Kyllingekebab:
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille bundt persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. friskpresset
  • citronsaft
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • Tilbehør:
  • pitabrød og evt. salat

  1. Hummus:
  2. Sæt kikærterne i blødi rigeligt koldt vand imindst 10 timer.
  3. Kog dem i frisk vand ica. 1 time, eller til de erhelt møre.
  4. Hæld kogevandet fra,men gem det.
  5. Blend kikærterne i enfoodprocessor sammenmed hakket hvidløg,spidskommen, 2 spsk.olie, tahin og citronsaft.Spæd med kogevandet, tilkonsistensen er blød ogluftig. Smag til med saltog evt. mere spidskommen,tahin og citronsaft.
  6. Bred hummussen ud pået fad, dryp med olie og drys med lidt paprika.
  7. Kyllingekebab:
  8. Skær kyllingen i terninger.
  9. Hak hvidløg og persillefint, og bland med olie,citronsaft, paprika, spidskommenog salt. Vendkyllingen i marinaden, oglad den trække i 15 min.
  10. Træk kødet på småspyd, og grill dem på envarm grill, til de er gennemstegte.
  11. Servér kyllingekebabbenmed hummus, pita ogevt. en skål salat.