Kyllingelasagne
Opskriften på vores hverdagsfavorit - kyllingelasagne med bechamelsauce.
Kyllingelasagne til 6 personer
Ingredienser
- Kyllingelasagne
- 1 løg
- 2 stilke bladselleri
- 2 gulerødder
- 1-2 spsk. olivenolie
- 50 g bacon i små tern
- 500 g hakket kylling
- 1 dl rødvin
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 dl bouillon
- 1½ spsk. tomatkoncentrat
- salt, peber
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. timian, gerne frisk
- 12 lasagneplader
- 100 g revet, mild gratineringsost
- Bechamelsauce:
- 20 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- ½ liter kogende letmælk
- salt, peber
- friskrevet muskatnød
- Tilbehør: fuldkornsbrød og salat
Sådan laver du kyllingelasagne
- 1. Hak løg, bladselleri og gulerødder fint, og svits det i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve. Tilsæt rødvin, flåede tomater, bouillon, tomatkoncentrat, salt, peber, oregano og timian. Lad saucen simre ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
- 2. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. rør lidt mælk i lidt ad gangen. Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt friskrevet muskatnød.
- 3. Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg et lag kødsauce over, og fordel lidt bechamelsauce over. gentag 2 gange mere. drys ost på toppen, og lad gerne lasagnen trække 20 min.
- 4. Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 min. på midterste ovnribbe.