Kyllingesatay med peanutbuttersauce

Kyllingesatay med peanutbuttersauce

Prøv de lækre kyllingespyd der serveres med peanutbuttersauce og frisk lime.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. olie
  • 8-12 spyd af træ eller metal
  • 2 spsk. sesamfrø (evt. sorte) og frisk koriander
  • 3 dl kokosmælk
  • 5 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. rød carry paste eller alm. karry
  • 2 spsk. fishsauce eller sojasauce
  • 2 spsk. hakkede peanuts
  • Jasminris, sød chilisauce, snittet spidskål og gulerod dryppet med limesaft og krydret med lidt salt

Sådan gør du

  1. Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm skiver på den lange led. Rør ingredienserne til marinaden sammen. Vend kødet heri, og lad det trække 10 min. Sæt kødet på spyddene.
  2. Fordel spyddene i en smurt bradepande eller på bagepapir på en bageplade. Drys med sesamfrø.
  3. Steg spiddene ved 225 gr. i ca. 15 min. på andenøverste ovnribbe. Tjek, at kødet er gennemstegt.
  4. Pynt med frisk koriander. 3. Kog kokosmælk, peanutbutter, sukker, karry og fish sauce op i en gryde under omrøring. Rør de hakkede peanuts i.
  5. Server saucen til spyddene sammen med det øvrige tilbehør.