Kyllingspyd med kartoffelsalat
Kom salaten i glas, og pak spyddene for sig, så er der lækkerier til picnickurven.
KYLLINGESPYD MED KARTOFFELSALAT
Tid: ca. 40 min. plus tid til marinering
(4 pers.)
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
3 kviste hakket rosmarin
2 fed hvidløg
salt og peber
Kartoffelsalat:
800 g nye vaskede kartofler
½ rød spidskål – eller alm. spidskål
1 agurk
1 rødløg
2 avocadoer
saft af ½ citron
200 g ærter – gerne friskbælgede
Mormordressing:
1 dl fløde
saft af ½ citron
1 tsk. sukker
peber
1. Skær kødet i strimler. Mariner kødet i olie, citronsaft, rosmarin og presset hvidløg. Krydr med salt og peber, og vend kødet godt rundt i marinaden. Lad det marinere en times tid.
2. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Kasser kogevandet, og afkøl kartoflerne.
3. Fjern de yderste blade og stokken af kålen, og snit kålen fint. Tag evt. nogle af de store blade fra til servering.
4. Halver agurken, og skær i skiver på skrå. Hak løget. Skær avocadoerne i tern, og dryp citronsaft over. Vend kartofler med spidskål, agurk, løg, avocado og ærter.
5. Rør fløde med citronsaft og sukker, og krydr med peber. Dryp dressingen over kartoffelsalaten.
6. Kom kødet på spyd, og grill 3-5 minutter på hver side. Server kyllingespyddene med kartoffelsalat.
► SE OGSÅ: Kyllingspyd med spicy chilimarmelade
► SE OGSÅ: Oksespyd og thaipizza
► SE OGSÅ: Lækre frugtspyd på myntestilke