Lækker carpaccio: 3 nemme opskrifter
Carpaccio er en kendt og elsket klassiker i det italienske køkken, og her får du 3 lækre opskrifter på både den klassiske carpaccio med kalvekød, men også en vidunderlig laksecarpaccio og en dejlig vegetarisk version af den lækre carpaccio, der er lavet med rødbede og sød kartoffel...
Brug carpaccio som en lækker forret eller en let frokost, her får du 3 gode opskrifter, så der både er carpaccio med kalvekød, carpacio med laks og en carpaccio til vegetarer. Velbekomme!
Her finder du opskrifterne på:
Stegt kalvecarpaccio
8 personer
1,2 kg kalvekam med en tynd fedtkant
salt og peber
2 tsk. Piment d'Espelette eller røget paprika
25 g smør til bruning
Desuden:
1 dl små sorte oliven
100 g parmesanost
3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
flagesalt
friskkværnet peber
2 dl friske basilikumblade
Dressing:
4 spsk. god mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. worchestershiresauce
2-3 spsk. citronsaft
1-2 fed presset hvidløg
salt og peber
Sådan gør du:
- Skær fedtlaget af kødet. Krydr kødet med salt, peber og Piment d'Espelette. Brun kødet i afbruset smør på en pande. Læg det i en bradepande. Steg kødet ved 160 gr., til det har en centrumstemperatur på 55 gr. Eller steg kødet 30-40 min., alt efter hvor tyk stegen er.
- Læg kødet i en fryseegnet plastpose, og køl det helt af i køleskab, f.eks. natten over. Kom herefter kødet i fryseren 2 timer. Skær kødet i meget tynde skiver med en skarp kniv.
- Rør dressingen sammen. Fordel kødet på et fad, og dryp lidt af dressingen over. Pynt med oliven, høvlede skiver parmesanost og olivenolie. Krydr med salt, peber og basilikumblade lige før servering.
- Server med resten af dressingen, og giv lunt og lækkert focacciabrød til retten.
Laksecarpaccio
4 personer
200-300 g fersk (frossen 24 timer, se tip herunder) eller brug røget laks i tynde skiver
salt og peber
Desuden:
100 g rucola eller blandede spæde salater
1 fennikel
100 g cherrytomater
2 spsk. hakket frisk dild
2 spsk. citronsaft
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
25 g frisk høvlet peberrod
4-5 dildkviste
1 spsk. sorte eller alm. sesamfrø
Tilbehør:
ristede tynde skiver kernerugbrød
Sådan gør du:
- Skyl laksefileten under koldt vand, og dup den med et stykke køkkenrulle. Krydr laksen med salt og peber. Skær den i meget tynde skiver.
- Skyl og afdryp salaten, den skal være helt tør. Kom salaten på et fad, og fordel laksen over. Skær renset fennikel i meget små tern, og drys dem over laksen.
- Skær tomaterne i kvarte, og fordel dem over. Bland dild, citronsaft og olivenolie sammen, og dryp det over salat og laks. Pynt med høvlet peberrod, dildkviste og sesamfrø.
Obs! Når man anvender rå fisk, anbefaler Fødevarestyrelsen, at fisken har været frosset ned i et døgn ved minus 20 grader.
Carpaccio med rødbede og sød kartoffel
4 personer
150 g rødbeder
150 g sød kartoffel eller gule beder
75 g spæd spinat
100 g feta/salatost
50 g hakkede hasselnødder, gerne ristede f.eks. på en tør pande
evt. 2 spsk. kapers
Dressing:
2-3 spsk. finthakket persille
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. god mayonnaise
3 spsk. hasselnødde- eller olivenolie
salt og peber
Pynt:
1 dl friskhøvlet parmesan
Tilbehør:
ristede brødskiver
Sådan gør du:
- Rengør rødbeder og sød kartoffel under rindende vand. Skær top og rodspids af. Kog rødbederne ca. 50 min. i vand, kog de søde kartofler med de sidste 20 min.
- Skyl de varme rødbeder og søde kartofler under koldt vand. Gnid skindet af de afkølede rødbeder og søde kartofler, og afkøl dem helt. Skær dem herefter i skiver ca. ¼ cm tykke.
- Skyl spinaten, og afdryp den godt. Fordel den på et fad sammen med rødbedeskiver og søde kartoffelskiver.
- Pisk dressingen sammen, og dryp lidt af den over. Fordel evt. kapers og smuldret fetaost over. Drys hasselnødder over. Pynt med parmesan. Server med resten af dressingen, samt ristet brød.