Lækker carpaccio: 3 nemme opskrifter

Lækker carpaccio: 3 nemme opskrifter

Carpaccio er en kendt og elsket klassiker i det italienske køkken, og her får du 3 lækre opskrifter på både den klassiske carpaccio med kalvekød, men også en vidunderlig laksecarpaccio og en dejlig vegetarisk version af den lækre carpaccio, der er lavet med rødbede og sød kartoffel...

Brug carpaccio som en lækker forret eller en let frokost, her får du 3 gode opskrifter, så der både er carpaccio med kalvekød, carpacio med laks og en carpaccio til vegetarer. Velbekomme!

Her finder du opskrifterne på: 

kalv.jpg

Stegt kalvecarpaccio

8 personer

1,2 kg kalvekam med en tynd fedtkant

salt og peber

2 tsk. Piment d'Espelette eller røget paprika

25 g smør til bruning

Desuden:

1 dl små sorte oliven

100 g parmesanost

3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie

flagesalt

friskkværnet peber

2 dl friske basilikumblade

Dressing:

4 spsk. god mayonnaise

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. worchestershiresauce

2-3 spsk. citronsaft

1-2 fed presset hvidløg

salt og peber

Sådan gør du:

laks.jpg
  1. Skær fedtlaget af kødet. Krydr kødet med salt, peber og Piment d'Espelette. Brun kødet i afbruset smør på en pande. Læg det i en bradepande. Steg kødet ved 160 gr., til det har en centrumstemperatur på 55 gr. Eller steg kødet 30-40 min., alt efter hvor tyk stegen er.
  2. Læg kødet i en fryseegnet plastpose, og køl det helt af i køleskab, f.eks. natten over. Kom herefter kødet i fryseren 2 timer. Skær kødet i meget tynde skiver med en skarp kniv.
  3. Rør dressingen sammen. Fordel kødet på et fad, og dryp lidt af dressingen over. Pynt med oliven, høvlede skiver parmesanost og olivenolie. Krydr med salt, peber og basilikumblade lige før servering.
  4. Server med resten af dressingen, og giv lunt og lækkert focacciabrød til retten. 

Laksecarpaccio

4 personer

200-300 g fersk (frossen 24 timer, se tip herunder) eller brug røget laks i tynde skiver

salt og peber

Desuden:

100 g rucola eller blandede spæde salater

1 fennikel

100 g cherrytomater

2 spsk. hakket frisk dild

2 spsk. citronsaft

3 spsk. ekstra jomfruolivenolie

25 g frisk høvlet peberrod

4-5 dildkviste

1 spsk. sorte eller alm. sesamfrø

Tilbehør:

ristede tynde skiver kernerugbrød

Sådan gør du:

rødbede_sødkartoffel.jpg
Vegetarvariant.
  1. Skyl laksefileten under koldt vand, og dup den med et stykke køkkenrulle. Krydr laksen med salt og peber. Skær den i meget tynde skiver.
  2. Skyl og afdryp salaten, den skal være helt tør. Kom salaten på et fad, og fordel laksen over. Skær renset fennikel i meget små tern, og drys dem over laksen.
  3. Skær tomaterne i kvarte, og fordel dem over. Bland dild, citronsaft og olivenolie sammen, og dryp det over salat og laks. Pynt med høvlet peberrod, dildkviste og sesamfrø.

Obs! Når man anvender rå fisk, anbefaler Fødevarestyrelsen, at fisken har været frosset ned i et døgn ved minus 20 grader.

Vegetarvariant.

Carpaccio med rødbede og sød kartoffel

4 personer

150 g rødbeder

150 g sød kartoffel eller gule beder

75 g spæd spinat

100 g feta/salatost

50 g hakkede hasselnødder, gerne ristede f.eks. på en tør pande

evt. 2 spsk. kapers

Dressing:

2-3 spsk. finthakket persille

2 spsk. citronsaft

1 tsk. dijonsennep

3 spsk. god mayonnaise

3 spsk. hasselnødde- eller olivenolie

salt og peber

Pynt:

1 dl friskhøvlet parmesan

Tilbehør:

ristede brødskiver

Sådan gør du:

  1. Rengør rødbeder og sød kartoffel under rindende vand. Skær top og rodspids af. Kog rødbederne ca. 50 min. i vand, kog de søde kartofler med de sidste 20 min.
  2. Skyl de varme rødbeder og søde kartofler under koldt vand. Gnid skindet af de afkølede rødbeder og søde kartofler, og afkøl dem helt. Skær dem herefter i skiver ca. ¼ cm tykke.
  3. Skyl spinaten, og afdryp den godt. Fordel den på et fad sammen med rødbedeskiver og søde kartoffelskiver.
  4. Pisk dressingen sammen, og dryp lidt af den over. Fordel evt. kapers og smuldret fetaost over. Drys hasselnødder over. Pynt med parmesan. Server med resten af dressingen, samt ristet brød.