Lækker veggieburger: Græskarburger
I takt med halloweens indtog har græskar de seneste år fået en mere fast plads i de danske køkkener. De fleste kender græskarret som bagt, syltet eller suppe, men den fantastisk alsidige råvare kan langt mere end det i både salte og søde retter. Her får du opskriften på en skøn vegetar-burger med græskar:
Græskarburger til 4 per
Total:45 minutter
Ingredienser
- BOLLER
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 500 g mel
- 3 æg
- 125 g blødt smør
- 2 tsk salt
- æg eller mælk til pensling
- BØFFER
- 300 g revet græskar (grå type, fx crown prince)
- 100 g valnødder 50 g havregryn 1 stort rødløg
- 2 dl kikærtemel (kan erstattes med hvedemel)
- 1 dl sesamfrø
- 3 æg
- 1 dl olie
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 tsk spidskommen
- salt og peber
- olie til stegning
- FYLD
- 5-6 store løg
- 2-3 rødbeder
- 5-6 gulerødder
- 1 håndfuld frisk rosmarin og basilikum
- 2 dl mayonnaise
- frisk spinat
- hot sauce
Sådan laver du græskarburger
- Mælken lunes til 35 grader. Gær og sukker opløses heri. Sigt melet i ad 2 omgange.
- Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt smør og salt. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen slipper skålen.
- Ælt i 10 minutter og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse i en tildækket skål.
- Form til 8 boller, kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i ca. 15 minutter.
Sådan laver du græskarburger
- Græskar klargøres, rives groft og vejes af til 300 g. Valnødder og havregryn køres til mel på en minihakker eller en foodprocessor.
- Løget skæres og køres helt glat på en minihakker. Bland alle ingredienserne sammen til en fast masse. Lad det stå på køl i 30 minutter.
- Form og steg bøfferne på en pande med lidt olie ved middelhøj varme, indtil de er gyldne.
- Smør begge sider af bollen med mayonnaisen. Samles med gulerødder i bunden. Dernæst bøffen og bløde løg dryppet med lidt hot sauce. Til sidst spinat og rødbeder.