Lækre squash-fladbrød

Lækre squash-fladbrød

Disse lækre fladbrød er fyldte med squash og er perfekte både til frokost, som snack eller forret.

8 stk.

Fladbrød:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk. salt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 squash, ca. 250 g
  • 125 g frisk mozzarella
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. sesamfrø gerne sorte

Sådan gør du:

  1. Fladbrød: Udrør gæren i vandet, og tilsæt sukkeret. Lad det stå 10 min., til det bobler.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  3. Del dejen i 8 portioner. Rul dem til kugler, og form dem til runde flade brød ca. ½ cm tykke. Efterhæv dem 15 min. Pensl dem med sammenpisket æg. Bag brødene ved 225 gr. i 5 min.
  4. Fyld: Skræl squashen, og skræl spåner af den med en skrællekniv. Fordel dem over brødene. Fordel reven mozzarella over.
  5. Dryp med olivenolie, og krydr med salt, peber og oregano. Drys sesamfrø over. Stil brødene i ovnen yderligere 10-15 min.

Tip

Bland evt. flagesalt og sorte sesamfrø i en lille skål, som du kan sætte på bordet ved servering.