Lagkage med blåbær og chokolademousse
10 personer
Ingredienser
- 3 lagkagebunde
- evt. 2-3 spsk. portvin til at dryppe dem med
- Chokolademousse:
- 200 g mørk chokolade med 55-65 % kakaoindhold
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 4 spsk. sukker
- 4 dl piskefløde
- Desuden:
- 200 g blåbær
- Pynt:
- flødeskum af 2 dl piskefløde
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
- Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
- Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen.
- For en springform, som passer til lagkagebundene, med plastfilm. Læg en kagebund i. Dryp evt. med lidt portvin.
- Fordel halvdelen af moussen over. Gentag processen, og slut med en lagkagebund øverst.
- Stil lagkagen i køleskabet i ca. 4 timer.
- Pynt med flødeskum og blåbær.