Lagkage med blåbær og chokolademousse

Lagkage med blåbær og chokolademousse

10 personer

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde
  • evt. 2-3 spsk. portvin til at dryppe dem med
  • Chokolademousse:
  • 200 g mørk chokolade med 55-65 % kakaoindhold
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 4 spsk. sukker
  • 4 dl piskefløde
  • Desuden:
  • 200 g blåbær
  • Pynt:
  • flødeskum af 2 dl piskefløde

  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  2. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  3. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen.
  4. For en springform, som passer til lagkagebundene, med plastfilm. Læg en kagebund i. Dryp evt. med lidt portvin.
  5. Fordel halvdelen af moussen over. Gentag processen, og slut med en lagkagebund øverst.
  6. Stil lagkagen i køleskabet i ca. 4 timer.
  7. Pynt med flødeskum og blåbær.