Lagkage med citron og blåbær

Lagkage med citron og blåbær

Skøn lagkage med et frisk strejf af citron og fyld af fløjlsblød creme ogmasser af blåbær.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • Kagebunde:
  • 275 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 1-2 økologiske citroner (skal give 4-5 spsk saft)
  • Blåbærfyld:
  • 1¼ dl vand
  • 125 g sukker
  • 400 g blåbær
  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 spsk citronsaft
  • Creme:
  • ¼ l cremefraiche 38%
  • ¼ l piskefløde
  • 4 spsk flormelis
  • 1 økologisk citron (skal give 1-2 spsk saft)
  • Pynt: blåbær, mynte eller citronmelisse

  1. Tænd ovnen på 180 grader.Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.Pisk smør og sukker cremet og pisk æggenei ét ad gangen.Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft og vend melet i.
  2. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm)og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den stå i formen 10-15 min., førden tages ud på en risttil afkøling.
  3. Kog vand og sukker sammen. Tilsæt 250g blåbær og kog det igennem et par min. Rør majsstivelsen ud i citronsaft og rør det i blåbærrene. Kog det igennem 1 minut, tagdet af varmen og tilsætde sidste blåbær. Hæld bærmosen i en skål til afkøling.
  4. Kom cremefraiche, piskefløde, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft i en skål og pisk det til skum meden håndmikser.
  5. Del kagen i 3 bunde og læg dem sammenmed bærmos og creme. Smør den sidstecreme på kagens overflade og pynt med friske bær og blade af mynte eller citronmelisse.