Lagkage med citron og blåbær
Skøn lagkage med et frisk strejf af citron og fyld af fløjlsblød creme ogmasser af blåbær.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/bagetid: 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Kagebunde:
- 275 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 4 æg
- 1-2 økologiske citroner (skal give 4-5 spsk saft)
- Blåbærfyld:
- 1¼ dl vand
- 125 g sukker
- 400 g blåbær
- 3 spsk majsstivelse
- 2 spsk citronsaft
- Creme:
- ¼ l cremefraiche 38%
- ¼ l piskefløde
- 4 spsk flormelis
- 1 økologisk citron (skal give 1-2 spsk saft)
- Pynt: blåbær, mynte eller citronmelisse
- Tænd ovnen på 180 grader.Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.Pisk smør og sukker cremet og pisk æggenei ét ad gangen.Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft og vend melet i.
- Fyld dejen i en smurt springform (24 cm)og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad den stå i formen 10-15 min., førden tages ud på en risttil afkøling.
- Kog vand og sukker sammen. Tilsæt 250g blåbær og kog det igennem et par min. Rør majsstivelsen ud i citronsaft og rør det i blåbærrene. Kog det igennem 1 minut, tagdet af varmen og tilsætde sidste blåbær. Hæld bærmosen i en skål til afkøling.
- Kom cremefraiche, piskefløde, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft i en skål og pisk det til skum meden håndmikser.
- Del kagen i 3 bunde og læg dem sammenmed bærmos og creme. Smør den sidstecreme på kagens overflade og pynt med friske bær og blade af mynte eller citronmelisse.