Lagkage med hindbærsirup

Lagkage med hindbærsirup

10 personer

Ingredienser

  • 3 lyse lagkagebunde
  • Creme:
  • 21⁄2 dl sødmælk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 10 g smør
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • 10 knuste makroner
  • 1 dl hindbærsirup
  • Glasur:
  • 250 g flormelis
  • 4-5 spsk. kogende vand
  • rød frugt- eller bolsjefarve
  • Pynt:
  • flødeskum af 1 dl piskefløde
  • Tilbehør:
  • hindbærsirup og kiwitern

  1. Pisk mælk, vaniljesukker,æg, sukker og majsstivelseud i en gryde. Bring det i kogunder omrøring. Lad det bobleca. 1 min., mens der hele tidenrøres. Rør smørret i. Kom cremeni en skål, drys lidt sukkerover, og lad cremen køle af ikøleskabet.
  2. Pisk fløden til skum, og vendden i cremen. Kom de knustemakroner i en skål, og blanddem med hindbærsirup. Fordelhalvdelen af cremen på en lagkagebund,og fordel halvdelenaf makronerne herover. Gentagog læg den sidste bund øverst.
  3. Rør glasuren sammen ogfordel den over kagen. Ladglasuren stivne. Pynt med flødeskumstoppe,brug en kagesprøjte.Server lagkagen medhindbærsirup og gerne kiwitern.