Lagkage med hindbærsirup
10 personer
Ingredienser
- 3 lyse lagkagebunde
- Creme:
- 21⁄2 dl sødmælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 10 g smør
- Desuden:
- 2 dl piskefløde
- 10 knuste makroner
- 1 dl hindbærsirup
- Glasur:
- 250 g flormelis
- 4-5 spsk. kogende vand
- rød frugt- eller bolsjefarve
- Pynt:
- flødeskum af 1 dl piskefløde
- Tilbehør:
- hindbærsirup og kiwitern
- Pisk mælk, vaniljesukker,æg, sukker og majsstivelseud i en gryde. Bring det i kogunder omrøring. Lad det bobleca. 1 min., mens der hele tidenrøres. Rør smørret i. Kom cremeni en skål, drys lidt sukkerover, og lad cremen køle af ikøleskabet.
- Pisk fløden til skum, og vendden i cremen. Kom de knustemakroner i en skål, og blanddem med hindbærsirup. Fordelhalvdelen af cremen på en lagkagebund,og fordel halvdelenaf makronerne herover. Gentagog læg den sidste bund øverst.
- Rør glasuren sammen ogfordel den over kagen. Ladglasuren stivne. Pynt med flødeskumstoppe,brug en kagesprøjte.Server lagkagen medhindbærsirup og gerne kiwitern.