Lagkage med jordbær og nougatcreme

Lagkage med jordbær og nougatcreme

Skøn lagkage med jordbær og nougatcreme, der er perfekt til alle festlige lejligheder!

15 personer

Bunde:

  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g smeltet smør
  • 2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 1 dl Contreau eller appelsinsaft
  • 1 portion nougatcreme (se boksteksten her på siden)
  • 300 g jordbær
  • ½ l piskefløde
  • 200 g ribsgelé

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Pisk smør i. Tilsæt citronskal. Vend hvedemel og hjortetaksalt i.
  2. Lav 3 forme 25x30 cm af 3 stykker bagepapir. Hjørnerne kan klipses sammen med en klipsemaskine.
  3. Fordel dejen i formene.
  4. Bag bundene en ad gangen ca. 8 min. ved 200 gr., til de er gyldne og gennembagte.
  5. Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene, fjern forsigtigt bagepapiret, de er bagt på.
  6. Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp med 2 spsk. Contreau. Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene lagkagebund. Læg den anden bund over, og gentag processen.
  7. Læg den sidste bund over, og dryp med Contreau.
  8. Skyl og nip jordbærrene. Halver dem. Pisk fløden til skum, og kom det i en sprøjtepose med stjernetylle.
  9. Pynt kagens top som et dannebrogsflag med jordbær og flødeskum. Lav også en kant med resten af flødeskummet.
  10. Smelt geléen i en lille gryde. Hæld forsigtig gelé over hvert jordbær.

Blød nougatcreme

Denne lækre creme er nem at lave, og kan bruges både i lagkager og som fyld i medaljer og vandbakkelser. Til en stor lagkage

300 g blød nougat

½ liter piskefløde

  1. Kog fløden op. Tag gryden fra varmen. Smelt blød nougat heri.
  2. Afkøl blandingen tildækket i køleskab mindst 4 timer eller natten over.
  3. Pisk blandingen til creme med en håndmikser.