Lagkage med rabarber og jordbær
En sommerlig lagkage, der er nem at lave, og som smager vidunderligt. Køber man færdige bunde, kan lagkagen sagtens trylles frem i f.eks. sommerhuset.
Ca. 12 stykker eller 1 stor lagkage
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/bagetid: ca. 10 min.
- Trækketid: et par timer
- Rabarberkompot:
- 500 g rabarberstilke (uden blade)
- 200 g sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- Lagkagebunde:
- (eller 3 færdiglavede lagkagebunde):
- 4 æg
- 175 g sukker
- 75 g hvedemel
- 50 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Til at stænke med: ca. 1 dl portvin (eller koncentreret jordbærsaft)
- Marcipanskum:
- ½ l piskefløde (letpisket flødeskum)
- 75 g ren rå marcipan (groftrevet)
- Topping:
- 500 g danske jordbær
- Drys:
- Evt. friske hyldeblomster (uden stilk)
- Rabarberkompot:
- Skær rabarberstilkene i stykker på 1-2 cm. Bland dem med sukker og vaniljekornene. Kog forsigtigt, til rabarberne afgiver væske og lad dem varme igennem, uden at de bliver til mos. Lad dem køle af.
- Lagkagebunde:
- Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver tykt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det igennem en si. Vend det forsigtigt i æggemassen og fyld den i en smurt springform. Bag ved 175 grader i ca. 30 min.
- Afkøl og flæk bunden i tre med en brødkniv. Læg den nederste på et kagefad eller en stor tallerken. Læg først halvdelen af rabarberkompotten (også saften) på og væd evt. med vin eller saft.
- Læg en bund på og fordél resten af rabarberkompotten ovenpå.
- Læg den sidste bund på, tryk lagkagen sammen, dæk den til og lad den trække nogle timer eller i køleskab (gerne til næste dag).
- Skyl jordbærrene i koldt vand, lige før kagen skal nydes. Nip jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte.
- Pisk flødeskum og bland med marcipan. Smør ud på kagen med en paletkniv.
- Fordél jordbærrene på toppen og drys evt. med hyldeblomster.