Lagkager til store og små

Lagkager til store og små

Arbejdstid: 1 timeBage/kogetid: ca. 20 min.Trækketid: mindst 1 timeBundene er fryse-egnede

10-12 stk

Ingredienser

  • Lagkagebund
  • (3 stk.)
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld - Vaniljecreme med flødeskum:
  • ½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
  • 6 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse (maizenamel)
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 6 blade husblas
  • 1 glas godt jordbærsyltetøj (ca. 300 g)
  • Glasur:
  • 100 g flormelis + 1-2 spsk vand
  • 2 spsk sukkerkugler eller anden kagekrymmel
  • 2½ dl piskefløde (flødeskum)
  • evt. kagelys

  1. Bunde: Smør en springform med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker, til det er stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser.
  2. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Fordel dejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 gradervarm ovn.
  3. Stik et træspyd eller en lille spids kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Flæk kagen i 3 bunde.
  4. Saml lagkagen: Smør bundene med jordbærsyltetøj. Læg bundene sammen med kagecreme. Rør glasur af flormelis og vand, smør på den øverste lagkagebund og drys med kagekrymmel.
  5. Lad lagkagen trække mindst en time. Pynt siderne med flødeskumlige før servering.