Lagkager til store og små
Arbejdstid: 1 timeBage/kogetid: ca. 20 min.Trækketid: mindst 1 timeBundene er fryse-egnede
10-12 stk
Ingredienser
- Lagkagebund
- (3 stk.)
- 4 æg
- 125 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Fyld - Vaniljecreme med flødeskum:
- ½ liter sødmælk (eller halv mælk, halv piskefløde)
- 6 æggeblommer
- 50 g sukker
- 2 spsk majsstivelse (maizenamel)
- 1 vaniljestang (kornene)
- 6 blade husblas
- 1 glas godt jordbærsyltetøj (ca. 300 g)
- Glasur:
- 100 g flormelis + 1-2 spsk vand
- 2 spsk sukkerkugler eller anden kagekrymmel
- 2½ dl piskefløde (flødeskum)
- evt. kagelys
- Bunde: Smør en springform med blødt smør og drys med sukker. Pisk æg og sukker, til det er stift og skummende, ca. 10 min., med en håndmikser.
- Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Fordel dejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 gradervarm ovn.
- Stik et træspyd eller en lille spids kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Flæk kagen i 3 bunde.
- Saml lagkagen: Smør bundene med jordbærsyltetøj. Læg bundene sammen med kagecreme. Rør glasur af flormelis og vand, smør på den øverste lagkagebund og drys med kagekrymmel.
- Lad lagkagen trække mindst en time. Pynt siderne med flødeskumlige før servering.