Lækker græskarsuppe med palmekål
Server med godt brød til, så har du en mættende hovedret i denne græskarsuppe med palmekål.
Græskarsuppe med palmekål
(8 pers.)
500 g bagekartofler
500 g pastinakker
1 kg græskar (concerto, butternut eller alm.)
olivenolie
evt. lidt grønsagsbouillon
2 porrer
½ bundt palmekål
havsalt og sort peber
æbleeddike
½ chili
1. Skræl bagekartofler og pastinakker, og skær græskarret i både. Kassér kerner fra græskarret, og skær kartofler, pastinakker og græskar i tern. Varm lidt olie op i en stor, tykbundet gryde, og sautér
rødder og græskar 4-5 minutter.
2. Dæk med vand og evt. bouillon, og kog sagte, ca. 10 minutter.
3. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Kom porrerne i suppen og kog, til alt er mørt, ca. 20 minutter. Snit imens palmekål i tynde strimler, og vend med salt, peber og olivenolie.
4. Blend suppen. Smag til med salt, lidt eddike og finthakket chili. Servér den rygende varme græskarsuppe toppet med palmekål.
► SE OGSÅ: Græskarkernebrød fra Emmerys
► SE OGSÅ: Cremet Squashkage
Server med godt brød til, så
har du en mættende hovedret
i denne suppe.
(8 pers.)
500 g bagekartofler
500 g pastinakker
1 kg græskar (concerto, butternut
eller alm.)
olivenolie
evt. lidt grønsagsbouillon
2 porrer
½ bundt palmekål
havsalt og sort peber
æbleeddike
½ chili
1. Skræl bagekartofler og
pastinakker, og skær
græskarret i både. Kassér
kerner fra græskarret, og
skær kartofler, pastinakker
og græskar i tern.
Varm lidt olie op i en stor,
tykbundet gryde, og sautér
rødder og græskar 4-5
minutter.
2. Dæk med vand og evt.
bouillon, og kog sagte,
ca. 10 minutter.
3. Rens porrerne, og skær
dem i skiver. Kom porrerne
i suppen og kog, til
alt er mørt, ca. 20 minutter.
Snit imens palmekål i
tynde strimler, og vend
med salt, peber og olivenolie.
4. Blend suppen. Smag til
med salt, lidt eddike og
finthakket chili. Servér
den rygende varme
græskarsuppe toppet
med palmekål.