Græskarsuppe

Til kolde dage: Græskarsuppe

Med dampende varm suppe holder du kulden ude og fylder samtidig kroppen med vitaminer, antioxidanter og mineraler.

4

Græskarsuppe

  • 1 stort butternutgræskar
  • 2 store kartofler (gerne søde)
  • 2 store gulerødder
  • 2 fed hvidløg (pillet og hakket)
  • 1 liter god hønsefond (fortyndet)
  • 1 rød chili, uden kerner og hakket
  • Et bundt hakket koriander
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saft fra en appelsin
  • Evt. cayennepeber

Sådan gør du:

  1. Skær græskarret i fjerdedele. Fjern kernerne og skrallen. Skær kødet i lunser. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove stykker. Læg kartofler, gulerødder og græskar på et stort stykke stanniol sammen med hvidløg og chili og fordel en smule olie over det hele. Luk pakken og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  2. Kom herefter grøntsagerne i en blender og miks med krydderier og hønsefond (fortyndet). Blend det sammen til en puré. Hæld puréen i en kasserolle, tilsæt kokosmælken og lad det småkoge, til det er gennemvarmt. Er suppen for tyk, tilsættes lidt vand. Smag suppen til med salt, peber og appelsinsaft. Pynt med cayennepeber, hvis du trænger til ekstra styrke. Server med et par skiver ristet brød.
  3. Svigter synet, trænger din vinterkrop måske til A-vitamin. Fyld dig med butternutgræskar, der byder på masser af A-vitamin. Giver dig også godt med C-vitamin mod forkølelser og -influenza.