Lækker risalamande

Lækker risalamande

Vi koger risengrøden dagen før, så vi er sikre på, at den er helt afkølet, inden vi laver risalamande. Det giver mindre stress og god tid til at nyde dagen.

Lækker risalamande

Tid: ca. 30 min. plus kogetid (6-8 pers.)

200 g grødris

1 liter sødmælk

½ liter piskefløde

korn af 2 vaniljestænger

100 g smuttede mandler

eventuelt lidt sukker

Tilbehør:

Syltede kirsebær, kirsebærsauce

eller italienske amarena kirsebær

1. Skyl risene, og afdryp godt. Bring ris og mælk i kog i en gryde under omrøring. Kog risene ved svag varme i ca. 45 min. til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.

3. Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tag 1 eller flere mandler fra, og hak resten af mandlerne groft.

4. Findel forsigtigt risengrøden med en gaffel, og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.

5. Smag eventuelt risalamanden til med sukker. Vend forsigtigt den/de hele mandler i, og server med syltede kirsebær, kirsebærsauce eller amarena kirsebær.