Lækker risalamande
Vi koger risengrøden dagen før, så vi er sikre på, at den er helt afkølet, inden vi laver risalamande. Det giver mindre stress og god tid til at nyde dagen.
Lækker risalamande
Tid: ca. 30 min. plus kogetid (6-8 pers.)
200 g grødris
1 liter sødmælk
½ liter piskefløde
korn af 2 vaniljestænger
100 g smuttede mandler
eventuelt lidt sukker
Tilbehør:
Syltede kirsebær, kirsebærsauce
eller italienske amarena kirsebær
1. Skyl risene, og afdryp godt. Bring ris og mælk i kog i en gryde under omrøring. Kog risene ved svag varme i ca. 45 min. til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
3. Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tag 1 eller flere mandler fra, og hak resten af mandlerne groft.
4. Findel forsigtigt risengrøden med en gaffel, og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.
5. Smag eventuelt risalamanden til med sukker. Vend forsigtigt den/de hele mandler i, og server med syltede kirsebær, kirsebærsauce eller amarena kirsebær.