Lækre boller med chokolade, appelsin & perlesukker
Findes der noget bedre end lækre nybagte boller? Det skulle da lige være lækre nybagte boller med chokolade, appelsin og perlesukker, uhm! De lækre boller er både søde og bløde og så passer de virkelig godt til en en god kop eftermiddagskaffe eller te eller som et lille sødt supplement i madpakken. Her får du opskriften på de lækre hjemmebagte boller:
14 stk.
Total:2 timer
Ingredienser
- Lækre boller med chokolade
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 1½ tsk. salt
- 25 g smeltet smør
- 75 g hakket mørk chokolade
- 2 tsk. reven appelsinskal af en usprøjtet appelsin
- 50 g rugmel
- 150 g fin durumhvedemel
- ca. 300 g hvedemel
- Desuden:
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 4 spsk. perlesukker
Sådan bager du boller med chokolade
- Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og ælt den, til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
- Form 14 aflange boller, og stil dem på en bageplade på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min.
- Pensl bollerne med æg, drys med perlesukker, og bag dem ved 200 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.