Lækre luciabrød
Den hyggelig tradition med Lucia-optog har længe været en fast element i danskernes december - og disse lækre luciabrød hører med.
ca. 15 stk.
Ingredienser
- 25 g smør
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 lille æg
- 0,2 g hel safran (eller 1 tsk. gurkemeje)
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. kardemomme
- 75 g sukker
- ¼ tsk. salt
- ca. ½ kg hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- ca. 1 dl rosiner
Sådan bager du luciabrød
- Smelt smørret, og rør mælken i. Når det er lunkent, røres gæren ud heri. Rør ægget i.
- Stød safranen med 1 spsk. sukker i en morter. Kom det i mælkeblandingen, og lad det stå nogle min. Tilsæt kardemomme, sukker, salt og hvedemel.
- Ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning med et klæde over ca. 1 time.
- Form luciabrød evt. som omvendte esser snoet som små snegle. Man kan også lave snegle eller bare lade fantasien bestemme.
- Pensl med æg, og pynt med rosiner. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 10-12 min. på midterste ovnribbe, til de er let gyldne.
- De smager bedst friskbagte og lidt lune.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt