Lakridsgravad hellefisk med salat og gulerod
(ca. 6 personer)
Ingredienser
- Samlet tilberedningstid: 24 timer + frysning 48 timer
- Arbejdstid: 30 min.
- Frysning: 48 timer
- Marineringstid: 24 timer
- Ingredienser:
- 350 g hellefisk eller laks i filet (indfrosset i mindst 48 timer ved minus 18 grader)
- 1 spsk lakridsrodspulver
- ½ tsk hel fennikel- eller anisfrø
- 1 tsk knust sort peber
- 2 spsk honning
- 1 spsk fint salt
- 1 bakke små blandede salater
- 2 gulerødder
- Tilbehør:
- brød
- Skyl fisken i koldt vand og dup den tør medkøkkenrulle. Fjern evt. ben med en pincet.Prik ned i fiske-kødet med en gaffel.
- Blandlakridsrodspulver med fennikel- eller anisfrø, peber, honning og salt.Læg fisken på skindsideni et dybt fad elleren bradepande. Gnid fisken godt med krydderiblandingen.
- Dækfadet til med plastfilm,og lad den marinere et døgn i køleskabet.
- Høvl spåner af gulerod med en tyndskræller og anret med salat og tynde skiver af fisken. Servér med brød.