Lakridsgravad hellefisk med salat og gulerod

Lakridsgravad hellefisk med salat og gulerod

(ca. 6 personer)

Ingredienser

  • Samlet tilberedningstid: 24 timer + frysning 48 timer
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Frysning: 48 timer
  • Marineringstid: 24 timer
  • Ingredienser:
  • 350 g hellefisk eller laks i filet (indfrosset i mindst 48 timer ved minus 18 grader)
  • 1 spsk lakridsrodspulver
  • ½ tsk hel fennikel- eller anisfrø
  • 1 tsk knust sort peber
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk fint salt
  • 1 bakke små blandede salater
  • 2 gulerødder
  • Tilbehør:
  • brød

  1. Skyl fisken i koldt vand og dup den tør medkøkkenrulle. Fjern evt. ben med en pincet.Prik ned i fiske-kødet med en gaffel.
  2. Blandlakridsrodspulver med fennikel- eller anisfrø, peber, honning og salt.Læg fisken på skindsideni et dybt fad elleren bradepande. Gnid fisken godt med krydderiblandingen.
  3. Dækfadet til med plastfilm,og lad den marinere et døgn i køleskabet.
  4. Høvl spåner af gulerod med en tyndskræller og anret med salat og tynde skiver af fisken. Servér med brød.