Laks a la labskovs

Laks a la labskovs

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 300 g laksefilet (tern)
  • 1 løg (finthakket)
  • ½ spsk olie
  • 2 stilke blegselleri (fintsnittet)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 500 g skrællede kartofler (i tern)
  • 2½ dl bouillon
  • 1-2 laurbærblade
  • 5 stk. hel sort peber
  • salt og peber
  • persille, purløg eller gremolata (finthakket citronskal, hvidløg og persille)
  • Tilbehør:
  • groft brød

  1. Steg løgene bløde ogblanke i en gryde med olie. Tilsæt blegselleriog hvidløg og lad det simre et par min.
  2. Vend kartoffeltern i og tilsæt bouillon og krydderier. Giv det et opkog, skru ned og lad det simre til kartoflerne er møre – ca. 12 min.
  3. Krydr lakseternenemed salt ogpeber og læg dem oven på kartoflerne. Læg låg på og lad det simre ganske svagt 5-7 min.
  4. Hæld evt. overskydende væde fra og vend forsigtigtrundt i retten.
  5. Smag til med salt ogpeber og servér medhakket persille eller purløg eller gremolata samt brød.