Laks i fad med krydderurtetopping
Denne ret med laks og aspargessalat er nem at lave, og så smager den skønt!
4 personer
Ingredienser
- 500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
- 3 spsk. hakket persille
- 2 spsk. hakket dild
- 3 spsk. rasp
- 25 g blødt smør
- Aspargessalat:
- 250 g grønne asparges
- ½ blomkål
- 10 radiser
- 1 forårsløg
- Dressing:
- 3 spsk. citronsaft
- 2 spsk. olie, gerne nøddeolie
- salt
- Tilbehør:
- kogte nye kartofler
Sådan gør du
- Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber.
- Bland persille, dild, rasp og smør, og fordel det over fisken. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. ca. 15 min.
- Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm stykker. Kog dem op i letsaltet vand 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si.
- Skær blomkålen i meget små buketter. Skær radiserne i skiver. Snit forårsløget.
- Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i.
- Server salaten til laksen sammen med kartofler.