Laks i fad med krydderurtetopping

Laks i fad med krydderurtetopping

Denne ret med laks og aspargessalat er nem at lave, og så smager den skønt!

4 personer

Ingredienser

  • 500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 3 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. hakket dild
  • 3 spsk. rasp
  • 25 g blødt smør
  • Aspargessalat:
  • 250 g grønne asparges
  • ½ blomkål
  • 10 radiser
  • 1 forårsløg
  • Dressing:
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olie, gerne nøddeolie
  • salt
  • Tilbehør:
  • kogte nye kartofler

Sådan gør du

  1. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Dryp med citronsaft, og krydr med salt og peber.
  2. Bland persille, dild, rasp og smør, og fordel det over fisken. Krydr med lidt salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. ca. 15 min.
  3. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm stykker. Kog dem op i letsaltet vand 2 min. Afdryp og afkøl dem i en si.
  4. Skær blomkålen i meget små buketter. Skær radiserne i skiver. Snit forårsløget.
  5. Kom grøntsagerne i en skål. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i.
  6. Server salaten til laksen sammen med kartofler.