Laks med ærter og karrycreme
Laks er så lækkert og kan varieres på rigtig mange måder. Her er det karrycremen, der giver karakter til laksen, der serveres med ærter.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 15 min.
- 4 stykker laksefilet
- 2 tsk karry
- 2 dl mayonnaise (og/eller cremefraiche)
- 2 citroner, salt og peber
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 2-4 skalotteløg (finthakket)
- 30 g smør
- 500 g frosne ærter
- Tilbehør: brød/kartofler
- Rist karryen let 1-2 min. på en slip let-pande og hæld den i en skål.
- Rør mayonnaise i og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Krydr laksefileterne med salt og peber og læg dem i en sauterpande eller gryde. Hæld 1 cm vand ved sammen med et par citronskiver og damp laksen under låg 7-8 min.
- Sautér hvidløg og skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt ærterne. Varm igennem under omrøring 4-5 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Mos ærterne lidt og servér med laks, karrycreme og det valgte tilbehør.